Skip to main content

Kongres Inteligentního pohybu EMBODIMENT

By 26 září, 2024Akce, Pozvánky

MEZINÁRODNÍ KONGRES INTELIGENTNÍHO POHYBU

Embodiment – o vtělené inteligenci a zdravé seberegulaci

Mezinárodní kongres s tématem Embodiment se zaměřuje na porozumění tělesného prožívání a jeho vlivu na naše myšlení, emoce a chování. S našimi i světovými odborníky si klade otázky jak prohloubit vědomý kontakt se svým tělem a díky němu zvyšovat schopnost sebevyjádření i seberegulace našich reakcí, včetně přeprogramování nefunkčních vzorců. V pátek ON-LINE z domova a víkend ON-LINE i NA ŽIVO v hotelu Energetik v Rožnově pod Radhoštěm!

25.-27. dubna 2025

Hotel Energetic, Rožnov pod Radhoštěm + ON-LINE

Další informace o kongresu + vstupenky

V pátek ON-LINE z domova a víkend ON-LINE i NA ŽIVO v hotelu Energetik v Rožnově pod Radhoštěm se setkáte se světovými experty, kteří představí nejnovější výzkumy a praktické aplikace v oblasti tělesného vnímání a jeho integrace do různých oborů, včetně psychologie, filozofie, umění a vzdělávání, a především každodenního života nás všech. Připojte se k nám na této cestě objevování, jak naše těla ovlivňují naše vnímání světa a jak můžeme tyto poznatky využít pro lepší kvalitu života. Protože lidský mozek má schopnost vytvářet nové spojení. Interocepci a být „embodied“ se tedy můžeme znovu naučit. Na vědomý návrat do vlastního těla není nikdy pozdě!

Embodiment je slovo, které zatím v češtině nemá svůj ekvivalent, ale dá se to volně přeložit jako vtělení, tedy zpřítomnění se v těle až do jeho buněčných struktur, schopnost vnímat signály z našeho vnitřního prostředí a seberegulovat se dle naší volby. Můžeme to vnímat jako určitý druh inteligence, který nám umožňuje převzít zodpovědnosti za své reakce a kultivovat je. Jedná se o vystoupení z konceptuálního sebeuvědomění, což je vyprávění příběhů našeho ega, do přítomnosti tělesné reality tady a teď, tedy do sebeuvědomnění vtěleného – „embodimentu“. Protože v tapiseriích naší biologie je ukryt vzor, který v sobě nese mapu naší svobody. Stejně jako u plánu, i v buněčné matrici a pojivových tkáních srdce a plic, břicha a mozku se nachází cesta, kterou je třeba objevit. Hluboko v samotných vláknech našich těl, která obýváme, objevujeme portály k osobnímu i kolektivnímu osvobození. 

Tento jedinečný kongres, jehož přesný program je v přípravě, bude probíhat tři dny a nabídne bohatý a rozmanitý program. Začneme v pátek z domova s on-line přednáškami od zahraničních hostů, kteří jsou předními odborníky v oblasti embodimentu. Sobota a neděle pak budou věnovány živým setkáním na místě s on-line přenosem, kde se můžete těšit převážně na české a slovenské odborníky a praktiky. Celý program bude pečlivě překládaný, aby byl srozumitelný jak pro česky, tak anglicky mluvící účastníky.

Cílem kongresu je přinést téma embodimentu do České a Slovenské republiky a zpřístupnit ho široké veřejnosti. Chceme, aby měl každý možnost kultivovat tento druh tělesné inteligence, porozumět tělesným dějům a integrovat principy embodimentu do svého každodenního života.

Věříme, že prostřednictvím tohoto kongresu přispějeme k lepšímu porozumění tělesného prožívání a jeho vlivu na náš každodenní život, a zároveň poskytneme nástroje a techniky, které mohou účastníci okamžitě začít používat. 

Připojte se k nám na cestě za objevováním a praktikováním embodimentu v každodenním životě, abyste posílili svou schopnost vnímat, co se ve vás právě odehrává, a získali tak větší svobodu ve svých reakcích. Staňte se svým vlastním lídrem a inspirujte tím i ostatní!

Hlavním partnerem kongresu je nakladatelství Bohemica Books.

 

Program kongresu a další informace najdete na stránkách kongresu zde

Inka Tichá, 2023